priprema

  1. Kvasac smrvite u šalicu, dodajte polovicu količine šećera pa miješajte dok se kvasac u potpunosti ne usitni. Dodajte 30 g brašna i prelijte s 80 ml mlijeka.
  2. Promiješajte, pokrijte šalicu kuhinjskom krpom pa je stavite na toplo mjesto da se tijesto digne. Preostalo brašno pomiješajte sa solju i prosijte ga u zdjelu.
  3. Dodajte tijesto koje se dizalo, razmućeno žumance, rastopljeni maslac i preostalo mlako mlijeko pa sve zajedno zamiješajte u tekuće tijesto.
  4. Ako je potrebno, dodajte još mlijeka.
  5. Zdjelu s tijestom prekrijte kuhinjskom krpom pa je ostavite na toplome mjestu sve dok se tijesto ne digne tako da mu se količina udvostruči. To će trajati otprilike 1 sat.
  6. Bjelance stucite u čvrsti snijeg pa ga pažljivo umiješajte u tijesto i ostavite da još malo odstoji.
  7. Tavu s više udubina za male palačinke namastite uljem, zagrijte je, a zatim u svaku udubinu ulijte malo tijesta.
  8. Palačinke pecite tako da s obje strane poprime zlatnu boju.
  9. Šećer za posipanje u zdjelici pomiješajte s cimetom. Vruće palačinke pospite mješavinom šećera i cimeta, a zatim ih poslužite.

Savjet

Svi sastojci za tijesto za palačinke s kvascem trebali bi biti sobne temperature.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte