priprema

  1. Prvo otopite maslac. U zdjeli izmiksajte brašno s mineralnom vodom i malo mlijeka tako da dobijete glatku smjesu pa umiješajte jaja, sol i ohlađeni maslac.
  2. Tada uz miješanje malo-pomalo dodajte preostalo mlijeko – može vam i malo ostati, jer smjesa ne smije biti pretekuća.
  3. Tijesto pokrijte krpom i ostavite da odstoji 30-ak min. U tavici zagrijavajte dio po dio ulja pa na njemu ispecite tanke palačinke od pripremljenog tijesta.
  4. Možete ih ostaviti da se ohlade ili ih staviti u pećnicu uključenu na 80 stupnjeva da se ne ohlade.
  5. Maline za nadjev properite, posušite ubrusom pa 300 g voća izmiksajte i protisnite kroz gusto cjedilo.
  6. Kuhajte ih otprilike 4 min na tihoj vatri s prutićima cimeta i želirnim šećerom, a zatim izvadite cimet.
  7. Topli ili hladni nadjev od malina namažite na palačinke, zarolajte ih i poslužite s ostatkom voća.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte