priprema

  1. Brašno pomiješajte sa solju i prosijte u posudu. Dodajte mlijeko, otopljeni i ohlađeni maslac i žumanca pa pjenjačom izradite glatko tijesto.
  2. Ostavite da odstoji 15 minuta. Stucite čvrsti snijeg od bjelanaca i pažljivo ga umiješajte u tijesto.
  3. U tavici otopite komadić maslaca pa ulijte polovicu smjese i rasporedite polovicu marelica. Preklopite i ostavite da se prepeče s jedne strane.
  4. Potom tijesto rastrgajte vilicom, dodajte još komadić maslaca i još malo zapecite. Na isti način pripremite i preostalu smjesu.
  5. Pospite šećerom u prahu, ukrasite marelicama i poslužite. Po želji ukrasite svježim sezonskim voćem poput malina, kupina ili nekog drugog voća.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte