priprema

  1. Najprije pripremite marmeladu: rabarbaru, šećer i mahunu vanilije stavite u lonac, dodajte 2 žlice vode te lagano zagrijte da se šećer rastopi.
  2. Pojačajte vatru pa ostavite da vrije 15-20 minuta. Kad rabarbara počne ispuštati sok, marmelada će se zgusnuti.
  3. Potom izvadite vaniliju i vruću marmeladu prelijte u staklenke.
  4. Za aromatični sir stavite sve sastojke u posudu i promiješajte. Stavite na stranu.
  5. Za palačinke najprije ugrijte mlijeko te dio stavite u veću posudu. Dodajte šećer i razmrvljeni kvasac te ostavite da se diže.
  6. Dodajte maslac, jaje, žumanca, limunovu koru i sol. Postupno umiješajte brašno i preostalo mlijeko. Prekrijte kuhinjskom krpom te stavite na toplo da se diže.
  7. Tavu za palačinke namastite uljem pa ispržite palačinke. Poslužite ih vruće s aromatičnim sirom i marmeladom od rabarbare.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte