priprema

  1. Listiće svijetle želatine namočite u malo hladne vode i ostavite da nabubre. Mlijeko i vrhnje nalijte u lonac.
  2. Mahunu vanilije uzdužno prorežite oštrim nožem pa vrhom noža ostružite srž i stavite u mlijeko. Ubacite i ostatak mahune i šećer te zakuhajte. Kratko prokuhajte pa izvadite mahunu vanilije.
  3. Želatinu izvadite iz vode, procijedite i ubacite u vruće mlijeko i vrhnje. Žustro miješajte dok se ne rastopi.
  4. Kalupiće za panna cottu isplahnite hladnom vodom i napunite smjesom od vanilije. Potom ih odložite u hladnjak na najmanje 4 sata.
  5. Ohlađeni desert preokrenite u tanjuriće, ukrasite ribanom čokoladom, voćnim umakom, džemom ili sezonskim voćem i poslužite.

Savjet

Desert možete poslužiti i u staklenim čašama. Tako ćete preskočiti postupak okretanja kalupa na tanjuriće.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte