priprema

  1. Šljive za umak operite, prerežite popola, očistite od koštica i narežite na tanke ploške.
  2. Stavite ih u lonac sa 50 ml vode, cimetom, šećerom i muškatom pa ostavite da zavru. Poklopite i kuhajte ih još 5 min.
  3. Kada se ohlade, uzmite 4 ploške šljive i stavite ih u 4 okrugla kalupića (zapremnine 125 ml).
  4. Mahunu vanilije za panna cottu uzdužno prorežite, ostružite aromatične sjemenke pa je sa slatkih vrhnjem i šećerom stavite u lonac.
  5. Kad zakuha, skinite s vatre i ostavite 5 min da se malo ohladi. Namočite želatinu da omekša. Uklonite mahunu vanilije iz vrhnja i u njemu otopite ocijeđenu želatinu.
  6. Tekućinu prelijte u pripremljene kalupiće, prekrijte ih prozirnom folijom i ostavite 3 sata u hladnjaku da se krema stisne.
  7. Tada kalupiće nakratko uronite u vruću vodu, oštrim nožem odvojite panna cotte od ruba i stavite ih na desertne tanjuriće.
  8. Poslužite ih sa šljivama. Uz pana cottu i ovo voće dobro

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte