priprema

  1. Popržite cijele bademe pa ostavite da se ohlade. Listiće badema popržite do zlatnožute boje i ostavite po strani da se ohlade.
  2. Nasjeckajte bombone. Pola ih pomiješajte s listićima badema. Odvojite bjelanca od žumanaca. Stavite žumance u metalnu posudu.
  3. Zarežite mahunu vanilije i izvadite srž. Dodajte zajedno sa šećerom u prahu i likerom. Tucite u posudi uronjenoj u vruću vodu, a potom u hladnoj vodi da se ohladi.
  4. Stucite vrhnje u šlag pa dodajte kremi od jaja zajedno s preostalim bombonima i bademima. Stucite bjelanca sa sokom do limuna i umiješajte.
  5. Namastite pravokutni kalup. Obložite aluminijskom folijom da visi preko ruba, stavite smjesu i zagladite. Prekrijte te zamrznite preko noći.
  6. Izvadite desert iz zamrzivača 10 minuta prije posluživanja, a zatim izvadite iz kalupa. Ukrasite listićima badema s bombonima.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte