priprema

  1. Obložite 2 uska kalupa (ili jedan veći, oko 30 cm dužine) s dva sloja prozirne folije.
  2. Pripremite svježe maline, odnosno odmrznite zamrznute. Stucite vrhnje za šlag pa stavite u hladnjak.
  3. Zarežite mahunu vanilije te izvadite srž. Tucite u posudi iznad posude s vrućom vodom 5 minuta srž vanilije sa žumancima, sirupom i 40 g šećera.
  4. Stavite posudu u ledenu vodu te miješajte dok se smjesa ne ohladi. Najprije umiješajte sir, a potom šlag.
  5. Izmiksajte 60 g šećera i 200 g malina te propasirajte kroz fino sito. Pola smjese od jaja stavite u kalup.
  6. Po tome raspodijelite preostale maline, smjesu od malina te ohlađenu smjesu. Prođite više puta vilicom kroz smjesu. Stavite preko noći u zamrzivač.
  7. Prije posluživanja uronite kalup u vruću vodu, izvadite sladoled, uklonite foliju te ostavite da se odmrzava oko 10 minuta.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte