priprema

  1. Zarežite mahunu vanilije pa nožem ostružite aromatičnu srž. Stavite mahunu i srž u mlijeko te ga zakuhajte.
  2. U posebnoj zdjeli pjenasto izmiksajte žumanca sa šećerom i 1 žlicom vode te polagano dodajte kipuće mlijeko.
  3. Smjesu dalje tucite na pari dok ne postane kremasta. Odstranite mahunu vanilije, skinite kremu sa štednjaka i povremeno je miješajte dok se ne ohladi.
  4. Stucite slatko vrhnje i umiješajte ga u kremu od vanilije.
  5. Kalupiće obložene prozirnom folijom napunite smjesom, prekrijte ih folijom i ostavite 3 sata u zamrzivaču.
  6. Očistite stapke rabarbare, properite ih pod mlazom vode i narežite na uske komadiće. Oprezno operite maline.
  7. Odvojite 10 komada pa ih pirjajte s rabarbarom i šećerom za želiranje (ako ga nemate, može i običnim) najmanje 10 min.
  8. Ostatak malina usitnite u mikseru i protisnite kroz fino cjedilo, a zatim ih pomiješajte s limunovim sokom, vinom i šećerom u prahu.
  9. Iskrenite parfe iz kalupića na tanjur pa ga oštrim nožem narežite na manje komade. Poslužite s pirjanim voćem i umakom od malina.
  10. Po želji, desert možete ukrasiti i svježim malinama te ga posuti šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte