priprema

  1. Kekse sameljite ili ih usitnite valjajući ih valjkom za tijesto u plastičnoj vrećici, pomiješajte ih s omekšalim maslacem te smjesu utisnite u ravnomjernom sloju na dno kalupa za tortu (ø 26 cm) koji ste obložili papirom za pečenje.
  2. Ostavite podlogu 2 sata u hladnjaku.
  3. U međuvremenu napravite parfe: čokoladu nasjeckajte i otopite na pari, namočite želatinu da omekša i pomiješajte 100 ml vrhnja s prahom za instant-kavu.
  4. Jednom jajetu odvojite bjelance od žumanca pa od žumanca i drugog jajeta na pari stucite gustu kremu, zajedno s vrhnjem.
  5. U toploj kremi otopite ocijeđenu želatinu, umiješajte topljenu čokoladu te zdjelu premjestite u veću zdjelu s ledom pa tucite kremu dok se ne ohladi.
  6. Stucite čvrsti snijeg uz dodatak soli pa postupno usipajte šećer miksajući ga dok se ne otopi.
  7. Beze umiješajte u hladnu kremu zajedno s tučenim slatkim vrhnjem. Podlogu od keksa premažite parfeom od kave i ostavite tortu 3 sata u hladnjaku.
  8. Po njoj rasporedite šlag i ostavite je da se stisne. Možete je posipati kakaom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte