priprema

  1. Pire od kestena dobro promiješajte da postane gladak. Podijelite ga popola. U jednu polovinu umiješajte žumanca i 50 g šećera u prahu.
  2. Od bjelanaca stucite snijeg pa postupno, uz miksanje, dodajte 100 g šećera u prahu kako biste dobili jako čvrst snijeg. Umiješajte smjesu od kestena i žumanaca, a zatim i brašno.
  3. Prebacite u kalup za tortu promjera 26 cm. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 45 minuta. Ostavite da se ohladi, a potom pokrijte i ostavite preko noći.
  4. Želatinu u prahu pospite po vodi i ostavite dok ne nabubri, 10-ak minuta. Posudu stavite na paru i miješajte dok se želatina ne rastopi. Ostavite da se malo ohladi.
  5. Ostatak kesten-pirea promiješajte s ostatkom šećera u prahu (50 do 100 g – ovisno o ukusu). Od slatkog vrhnja stucite šlag pa ga, s rastopljenom želatinom, umiješajte u smjesu s kestenom.
  6. Pečenu i ohlađenu tortu vodoravno prerežite na tri lista. Premažite ih kremom i složite jedan na drugi. Ostavite u hladnjaku 30-ak minuta.
  7. Marmeladu od marelica prokuhajte s vodom te njome premažite tortu odozgora i sa strane.
  8. Čokoladu rastopite na pari, promiješajte da bude sasvim glatka pa njome prelijte tortu; poravnajte površinu, a ono što se slije niz tortu razmažite sa strane.
  9. Ostavite da se slegne te dobro ohladi prije posluživanja.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte