priprema

  1. Propasirajte sir kroz fino sito. Prelijte grožđice vrućom vodom, ostavite ih da malo odstoje, a potom ocijedite i posušite. Pjenasto stucite žumanca u posudi.
  2. Umiješajte vrhnje te stavite posudu u lonac s vrućom vodom. Tucite oko 5 minuta, dok se šećer ne rastopi i dok mješavina ne postane gusta (ne dopustite da vrije).
  3. Maknite sa štednjaka te umiješajte svježi sir, maslac i vaniliju. Umiješajte sušeno voće i bademe.
  4. Obložite posudu (13 x 13 cm) gazom te nadjenite smjesom od sira. Preklopite gazu preko nadjeva, prekrijte tanjurom ili kuhinjskom daskom te opteretite, primjerice limenkom.
  5. Ostavite da se paskha cijedi 6-8 sati u hladnjaku, sačuvajte tekućinu te je redovito uklanjajte. Prije posluživanja izvadite paskhu iz kalupa te je ukrasite kandiranim voćem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte