PRIPREMA

  1. Zagrijte pećnicu na 100 °C. Stavite bjelanca u posudu za miksanje. Dodajte prstohvat soli te miksajte postupno dodajući 370 g šećera.
  2. Miksajte dok ne nastane čvrst snijeg. Umiješajte škrob i vanilin šećer.
  3. Smjesu nanesite na papir za pečenje u obliku kruga (promjera 24 cm) pa stavite u pećnicu da se suši 3-4 sata. Potom izvadite i ostavite da se hladi na kuhinjskoj rešetki.
  4. Istucite slatko vrhnje u šlag pa mu dodajte šećer i aromu vanilije. Borovnice operite i dobro posušite.
  5. Na beze koru stavite tučeno vrhnje, pa po njemu rasporedite marmeladu i borovnice. Po želji, ukrasite tortu metvicom te odmah poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte