priprema

  1. Prosijte brašno u posudu te napravite na sredini udubljenje. Pomiješajte kvasac, 1 žličicu šećera i 200 ml toplog mlijeka te ostavite da odstoji oko 5 minuta.
  2. Stavite 50 g šećera, 150 g maslaca i jaje na rub brašna, ulijte mlijeko s kvascem u udubljenje pa zamijesite. Prekrijte i ostavite da se diže oko sat vremena.
  3. Ugrijte po 100 g šećera i maslaca te 4 žlice mlijeka pa dodajte med i bademe. Izvaljajte tijesto na limu za pečenje, premažite smjesom od badema te ostavite da se diže 15 minuta.
  4. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, pecite kolač 35 minuta pa ostavite da se ohladi. Omekšajte želatinu.
  5. Pomiješajte prašak za puding, preostali šećer, vanilin šećer i 7 žlica mlijeka. Umiješajte to u preostalo kipuće mlijeko.
  6. Istisnite želatinu, rastopite je u toplom pudingu pa ostavite da se ohladi. Stucite vrhnje za šlag, pomiješajte s bademima pa stavite u hladnjak. Očistite i prerežite trešnje.
  7. Vodoravno prerežite kolač, a gornji biskvit narežite na 24 komada. Stavite trešnje, kremu i gornji biskvit na donji biskvit, a potom na dva sata u hladnjak.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte