priprema

  1. Marelice operite, očistite od koštica i oštećenih dijelova te krupnije narežite. Stavite ih u širok lonac i prelijte limunovim sokom.
  2. Ostavite ih da odstoje neko vrijeme kako bi pustile sok.
  3. Za to vrijeme ljute papričice operite, prerežite po dužini pa im uklonite sjemenke, a zatim ih nasitno nasjeckajte (pritom svakako nosite rukavice i pazite da ne dodirujete nos i oči).
  4. Sredstvo za pripremu džema pomiješajte s dijelom šećera (prema uputi na pakiranju) te ga dodajte marelicama. Stavite na srednju vatru i kuhajte dok ne zakipi.
  5. Zatim dodajte nasjeckane ljute papričice, ponovno pustite da zakipi te potom kuhajte još 5 minuta.
  6. Skinite pjenu s površine, dobro promiješajte džem kako bi se ravnomjerno rasporedili komadići marelica i papričica pa napunite zagrijane sterilizirane staklenke.
  7. Dobro zatvorite i ostavite da se ohladi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte