PRIPREMA

  1. Koru s malo crvene pulpe lubenice narežite na kockice velike 2 cm. Stavite u veliku zdjelu. Limun dobro operite pa ga narežite na tanke ploške.
  2. U 2 litre vode dodajte sol te time prelijte narezanu koru lubenice. Poklopite i ostavite u hladnjaku 8 sati.
  3. Ocijedite i dobro isperite. Komade kore lubenice stavite u lonac i prelijte s toliko vode koliko je potrebno da ih prekrije. Stavite na vatru i pustite da zakipi.
  4. Smanjite vatru pa kuhajte 10-ak minuta kako bi kora omekšala. Ocijedite. Preostalih ½ litre vode, obje vrste octa, ploške limuna, šećer i začine ulijte u veći lonac.
  5. Kad zakipi, smanjite vatru i kuhajte 20 do 25 minut kako bi nastao rijedak sirup.
  6. U sirup dodajte kockice kore lubenice pa kuhajte još 5-6 minuta, tj. dok kora ne postane prozirna.
  7. Vruću mješavinu ulijte u vruće sterilizirane staklenke; pritom pazite da se začini i limun ravnomjerno rasporede. Ostavite 1 cm slobodnog prostora od ruba staklenke.
  8. Ako je potrebno, uklonite mjehuriće zraka te dobro obrišite rub staklenke. Zatvorite i sterilizirajte 20-minutnim kuhanjem u kipućoj vodi.
  9. Izvadite iz vode i ostavite da se ohladi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte