priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Pripremite 24 papirnate košarice za muffine i kalup za muffine.
  2. U zdjelu dodajte prethodno pomiješano brašno s praškom za pecivo i soli. U drugoj zdjeli miksajte nekoliko minuta maslac i šećer te postupno dodajte jedno po jedno jaje. Na kraju dodajte ekstrakt vanilije i kratko miješajte.
  3. U kremu postupno dodajte brašno s praškom za pecivo i soli te promiješajte. Ulijte mlijeko i izradite glatko tijesto.
  4. Ulijte smjesu u košarice koje ste smjestili u kalupe za muffine. Neka svaka košarica bude do 2/3 ispunjena tijestom. Pecite 20 minuta.
  5. Uklonite pečene muffine iz pećnice i, dok su još topli, drvenom žlicom izdubite rupe u njima. Ostavite ih još pet minuta u limu, a onda ih izvadite i, kada se ohlade u potpunosti, uklonite papir s njih.
  6. Od svih navedenih sastojaka izradite kremu i stavite je u hladnjak. Kada se krema malo ohladi, punite njome rupe u muffinima. Zatim okrenite muffine i sa svih strana ih premažite kremom.
  7. Popržite strugotine naribanog kokosa u suhoj teflonskoj tavi pa uklonite s vatre čim dobiju boju. Ohladite ih i uvaljajte muffine u njih.
  8. Stavite ukrase na piliće: čokoladne praline u obliku kuglica za oči, badem za kljun, a marcipan razvaljajte pa napravite noge i krijestu.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte