priprema

  1. Prosijte obje vrste brašna s praškom za pecivo i šećerom u prahu. Dodajte maslac narezan na komadiće, vanilin šećer, jaje, mlijeko i zamijesite glatko tijesto.
  2. Pustite da odstoji u hladnjaku 1 sat. Pomiješajte svježi sir sa šećerom, vanilin šećerom, jajima, 1 žlicom limunova soka i grožđicama.
  3. Ogulite jabuke te ih izrežite na male komadiće ili naribajte. Prelijte ih limunovim sokom.
  4. Prebacite pola tijesta u okrugli lim za pečenje, pritisnite ga i oblikujte 3 cm visok rub. Premažite punjenjem sa sirom, preko njega stavite jabuke.
  5. Od ostatka tijesta napravite tanke trakice i posložite ih tako da tvore mrežu na torti. Pecite kolač na 160° C 40 minuta. Neka se ohladi u kalupu.
  6. Prije posluživanja narežite pitu na kriške te pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte