priprema

  1. Jabuke ogulite i narežite na kriške. Pospite ih šećerom, cimetom, muškatnim oraščićem i mrvicama. Ostavite da odstoji.
  2. Za tijesto u brašno dodajte šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i sol. Dobro promiješajte pa dodajte jaja, mast i mlijeko. Zamijesite glatko tijesto.
  3. Četvrtinu tijesta stavite na stranu, a ostatak razvaljajte na debljinu od 2 mm pa prebacite na namašćeni lim. Na tijesto ravnomjerno rasporedite jabuke.
  4. Od ostatka tijesta izrežite trake i stavite ih na jabuke poput rešetke. Pecite na 180 stupnjeva 20-25 minuta, dok pita ne porumeni.
  5. Za to vrijeme napravite puding prema uputi na vrećici, ali neka bude malo rjeđi (sa 6 dl mlijeka i 50 ml vode).
  6. Kad se puding zgusne i postane kremast, ostavite ga 10-ak minuta da se stvori korica.
  7. Koricu uklonite u tankom sloju pa žlicom namažite pitu pudingom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte