priprema

  1. Prosijte brašno na radnu površinu i napravite udubinu. U nju razbijte jaje pa dodajte sol, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu.
  2. Na rubove stavite naribani maslac pa zamijesite glatko tijesto. Oblikujte ga u kuglu, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
  3. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Kalup za pitu premažite maslacem pa obložite tijestom koje ste prethodno razvaljali. Izbockajte vilicom.
  4. Zagrijte 1 žlicu želea i premažite po tijestu. Pomiješajte bademe i krušne mrvice pa pospite po tijestu.
  5. Očišćene i oguljene kruške narežite na ploškice, nakapajte limunovim sokom i poslažite po tijestu.
  6. Izmiksajte jaja, vrhnje, gustin, šećer i vanilin šećer pa dobivenom smjesom prelijte kruške.
  7. Pecite oko 35 minuta, a zatim izvadite iz pećnice i još vruću premažite preostalim zagrijanim želeom. Na kraju pospite listićima badema.

Preporučujemo

Komentari

Tvoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte