priprema

  1. Brašno za tijesto prosijte pa ga pomiješajte s bademima, šećerom, cimetom, jajetom i šećerom.
  2. Zatim dodajte med, koricu limuna i maslac narezan na listiće pa brzo umijesite glatko tijesto.
  3. Umotajte ga u foliju i ostavite 60 minuta u hladnjaku. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  4. Ohlađeno prhko tijesto kratko premijesite na pobrašnjenoj radnoj plohi, razvaljajte ga i njime obložite namašćeni kalup za pitu (ø 26 cm) pritišćući tijesto uz rub.
  5. Tijesto na više mjesta izbockajte vilicom. Koristite li svježe kruške, ogulite ih, izrežite na četvrtine i odstranite koštice. One iz kompota samo ocijedite.
  6. Voće narežite na kockice, rasporedite po tijestu i pokapajte otopljenim medom. Pecite pitu u pećnici 25 minuta.
  7. U međuvremenu pripremite beze od tučenih bjelanaca i šećera u prahu. Beze dekorativno razmažite po kruškama i pospite ih bademima.
  8. Vratite pitu u pećnicu i pecite je dok vrškovi bezea ne posmeđe, a bademi zlaćano ne porumene.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte