priprema

  1. Brašno, narezani maslac, sol i žlicu vode žustro umijesite u prhko tijesto. Oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i odložite u hladnjak na pola sata.
  2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tijesto razvaljajte u krug. Kalup za pitu promjera 24 cm premažite maslacem, stavite tijesto, a višak odrežite.
  3. Na tijesto stavite papir za pečenje, opteretite grahom i pecite u pećnici oko 15 minuta.
  4. Za kremu: pjenasto izmiksajte jaja, šećer, sladilo, limunov sok i koricu. Kiselo vrhnje izmiješajte da postane kremasto pa dodajte smjesu od jaja i limuna.
  5. Kolač izvadite iz pećnice, skinite grah i papir. Temperaturu pećnice smanjite na 170 stupnjeva. Premažite kremom tijesto pa pecite još oko pola sata.
  6. Limun operite vrućom vodom, obrišite, narežite na tanke ploškice i nakon 15 minuta pečenja poslažite po kremi.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte