PRIPREMA

  1. Stavite na hrpu brašno sa šećerom i solju. Napravite udubljenje. Stavite u udubljenje jaje i 2-3 žlice vode. Narežite maslac na kockice te raspodijelite po mješavini s brašnom. Sjeckajte nožem dok ne nastanu mrvice.
  2. Potom rukama zamijesite glatko tijesto pa oblikujte kuglu. Omotajte prozirnom folijom te stavite na 30 minuta u hladnjak.
  3. Pećnicu zagrijte na 180°C. Izvaljajte tijesto pa njime obložite kalup za pitu (promjera 24 cm). Odrežite suvišne rubove. Više puta probodite tijesto.
  4. Pecite prekriveno papirom za pečenje i orasima u ljusci. Potom izvadite, uklonite papir i orahe.
  5. Operite limun vrućom vodom, posušite, naribajte koru te istisnite sok. Oboje pjenasto stucite s jajima i šećerom. Umiješajte tekući maslac.
  6. Smjesu stavite na biskvit i pecite 25-30 minuta. Ostavite da se ohladi. Prije posluživanja po želji pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte