priprema

  1. Umijesite brašno, maslac, 80 g šećera i 1 jaje tako da dobijete jednolično prhko tijesto, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite 30 min u hladnjaku.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Odstajalo tijesto tanko razvaljajte na pobrašnjenoj plohi pa njime obložite kalup za pitu (ø 26 cm).
  3. Gore stavite komad papira za pečenje i suhi grah i pecite tijesto u pećnici 10 min. Izvadite ga pa odstranite papir i grah.
  4. Smanjite temperaturu u pećnici na 175 stupnjeva.
  5. Pripremite nadjev: izmiksajte sir s kiselim i slatkim vrhnjem te ostatkom šećera u glatku kremu pa joj dodajte žumanca.
  6. Stucite čvrsti snijeg od bjelanaca uz dodatak soli, stavite ga na kremu od sira, dodajte i škrob te sve rahlo umiješajte kuhačom.
  7. Izlijte kremu od sira na polupečeno tijesto i zagladite je. Maline properite, posušite, izmiksajte i protisnite kroz gusto cjedilo.
  8. Voćnu kašicu žlicom rasporedite po kremi od sira, a zatim štapićem za ražnjiće izvucite mramorne šare. Stavite pitu u pećnicu te je pecite još 40-ak min.
  9. Kad bude gotova, izvadite je iz kalupa i ostavite da se ohladi. Hladnu pitu po želji poslužite ukrašenu malinama, šećerom u prahu i listićima matičnjaka.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte