priprema

  1. Prosijte brašno na hrpu, u sredini napravite udubljenje pa dodajte žumanjak, pospite šećerom i limunovom koricom, a na rubove stavite maslac narezan na kockice.
  2. Hitro umijesite u glatko tijesto, zamotajte ga u foliju i stavite u hladnjak na 60 minuta. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  3. Okrugli kalup za pite namažite maslacem i pospite mrvicama. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini, stavite ga u kalup i pritisnite rubove.
  4. Pjenasto istucite jaja, šećer i limunovu koricu, zatim umiješajte prašak za puding, svježi sir i mlijeko. Prelijte preko tijesta pa poslažite očišćene trešnje.
  5. Pecite oko 50 minuta. Pečenu pitu pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte