priprema

  1. Pomiješajte brašno, cimet i šećer, zatim umiješajte rastopljeni maslac pa rukama mrvite dok ne nastanu mrvice.
  2. Izmiksajte maslac, svježi sir, ulje, mlijeko, šećer i naribanu limunovu koricu.
  3. Prosijte brašno pa ga zajedno s praškom za pecivo umiješajte u sir te umijesite glatko tijesto.
  4. Razvaljajte ga na veličinu lima, prebacite u lim kojeg ste prethodno premazali maslacem. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
  5. Ocijedite odnosno očistite višnje pa ih poslažite po tijestu. Prašak za puding izmiješajte sa 6 žlica mlijeka, a preostalo mlijeko zavrijte sa šećrom.
  6. Maknite s vatre, umiješajte puding, prokuhajte ga pa prelijte po višnjama. Pospite mrvicama od tijesta pa pecite oko 50 minuta.
  7. Kada se ohlade, pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte