PRIPREMA

  1. Narežite maslac na kockice te zamijesite s ostalim sastojcima za tijesto. Omotajte folijom te stavite na sat vremena u hladnjak.
  2. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Izvaljajte tijesto (38 x 15 cm) te stavite u namašćeni kalup.
  3. Tijesto više puta probodite vilicom, prekrijte papirom za pečenje i orasima s ljuskom te pecite oko 20 minuta.
  4. Uklonite papir i orahe pa pecite još 8-10 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.
  5. Pomiješajte žumanca, 2 žlice vode i škrob. Zakuhajte mahunu i srž vanilije, sok od limuna, vino i šećer u prahu. Miješajući dodajte smjesu od žumanaca. Procijedite u lonac.
  6. Miješajući kuhajte oko 1 minutu pa maknite sa štednjaka. Postupno umiješajte hladni maslac te ostavite da se ohladi.
  7. Premažite biskvit. Po tome raspodijelite očišćene borovnice te stavite na sat vremena u hladnjak.
  8. Pomiješajte šećer, koru i sok od limete te raspodijelite po kolaču.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte