priprema

  1. Najprije mikserom izmiksajte brašno, komadiće maslaca, šećer i žumanca, a potom rukama izradite glatko tijesto. Prekrijte i ostavite da se hladi 30 minuta.
  2. Izvaljajte tanko tijesto na malo brašna. Time obložite kalup za pitu (promjera 24 cm) te oblikujte rub 2 cm. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. Više puta probodite biskvit, obložite papirom za pečenje te opteretite orašastim plodovima. Pecite 15-20 minuta. Uklonite orašaste plodove i papir.
  4. Pecite biskvit još 20 minuta. Izvadite iz pećnice te ostavite da se ohladi. Stucite vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom te raspodijelite po biskvitu.
  5. Operite i očistite jagode, prerežite ih, stavite na pitu te odmah poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte