priprema

  1. Zamijesite tijesto od oko 100 g komadića maslaca, 50 g šećera, brašna, jaja i soli. Prekrijte pa stavite na 30 minuta u hladnjak.
  2. Miješajući zakuhajte (i kuhajte dok se sirup ne karamelizira) 400 g šećera, sok od limuna i 250 ml vode. Lonac maknite sa štednjaka pa umiješajte vrhnje.
  3. Dodajte lješnjake i dobro promiješajte. Na kocke narežite 200 g maslaca, dodajte smjesi s lješnjacima i miješajte dok se maslac ne rastopi i poveže sa smjesom.
  4. Potom ostavite da se smjesa ohladi na sobnu temperaturu. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Kalup za pitu (promjera 26 cm) namastite.
  5. Na pobrašnjenoj površini izvaljajte tijesto (okruglo, promjera oko 30 cm). Zatim kalup obložite tijestom, a višak odrežite.
  6. Smjesu s lješnjacima stavite u kalup, jednakomjerno raspodijelite te pecite oko 35 minuta. Ostavite pitu da odstoji na kuhinjskoj rešetki oko 10 minuta.
  7. Izvadite je iz kalupa te ostavite na hladnome mjestu (najbolje preko noći) da odstoji.

Preporučujemo

Komentari

    1. Draga Katarina, hvala Vam na komentaru. Recept je sada ispravljen, lješnjaci trebaju biti mljeveni. Po želji možete ostaviti nekoliko komada cijelih lješnjaka za ukras 🙂

Odgovor na komentar od: Katarina Urem Odustani

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte