priprema

  1. Zamijesite brašno, bademe, sol, šećer, vanilin šećer, komadiće margarin i jaje. Tijesto omotajte prozirnom folijom i stavite na 30 minuta u hladnjak.
  2. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za pitu (promjera 26 cm) premažite maslacem.
  3. Tijesto izvaljajte na pobrašnjenoj površini da bude malo veće od kalupa pa njime obložite kalup.
  4. Na to stavite papir za pečenje i nekoliko oraha te pecite oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi, izvadite iz kalupa i ostavite na kuhinjskoj rešetki da se hladi.
  5. Za kremu najprije pomiješajte škrob i šećer, dodajte 3-4 lice mlijeka te dobro promiješajte.
  6. Preostalo mlijeko zakuhajte, umiješajte škrob u kipuće mlijeko te ostavite da vrije 2-3 minute, da se krema zgusne.
  7. Maknite sa štednjaka, a potom umiješajte žumance, sok od limuna i rakiju. Kremu raspodijelite po biskvitu te stavite na sat vremena u hladnjak.
  8. Maline operite, posušite i stavite na pitu. Po želji pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte