priprema

  1. Razmrvljeni kvasac otopite u mlakome mlijeku. Kada nabubri, pomiješajte ga s ostalim sastojcima za tijesto i umijesite u glatko tijesto.
  2. Pokrijte krpom i ostavite na toplome oko pola sata. Operite i očistite marelice. Odijelite žumanjke od bjelanjaka.
  3. Izmiksajte žumanjke, sir, 150 g šećera, prašak za pecivo, otopljeni maslac, limunov sok i koricu te prašak za puding.
  4. Bjelanjke izmiksajte s malo soli i preostalim šećerom u čvrsti snijeg pa pažljivo umiješajte u smjesu od žumanjaka.
  5. Dignuto tijesto dobro promijesite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini. Stavite ga na namašćeni lim, pokrijte krpom i ostavite na toplom još 15-ak minuta.
  6. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Tijesto nadjenite smjesom od sira i jaja te zagladite površinu.
  7. Utisnite polovice marelica i očišćene višnje te pecite oko 30 minuta.
  8. Pomiješajte brašno sa šećerom, prstohvatom soli i maslacem sobne temperature. Mijesite dok ne nastanu mrvice.
  9. Izvadite kolač pa ga pospite mrvicama i nastavite peći na 200 stupnjeva još oko 25 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte