PRIPREMA

  1. Narežite maslac na kockice. Zamijesite s preostalim sastojcima za tijesto te s 1-2 žlice hladne vode. Omotajte prozirnom folijom te stavite na 30 minuta u hladnjak.
  2. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Izvaljajte tijesto te obložite namašćeni kalup za pitu (promjera 26 cm). Pecite prekriveno papirom za pečenje i orasima u ljusci oko 15 minuta. Uklonite papir i orahe.
  3. Razmutite jaja, šećer, vanilin šećer, bademovo mlijeko, škrob i bademe. Raspodijelite po biskvitu. Operite i očistite voće, nektarine prerežite pa uklonite koštice.
  4. Ocijedite višnje. Oboje raspodijelite po preljevu pa pecite oko 35 minuta. Po želji pospite šećerom u prahu.

SAVJET

Kako bi prhki biskvit bio lijepo hrskav, pecite ga na ovaj način: tijesto stavite u kalup, probodite ga više puta, na vrh stavite papir za pečenje i orahe u ljusci te tako pecite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte