priprema

  1. Umijesite tijesto od brašna, maslaca, šećera, jaja, aroma i praška za pecivo. Oblikujte ga u kuglu, omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 1 sat.
  2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  3. Okrugli kalup za pite (promjera 26 cm) obložite tijestom, dignite rub oko 2 cm. Pecite u pećnici oko 15 minuta. Ostavite u kalupu dok se ne ohladi.
  4. Skuhajte puding s mlijekom i šećerom prema uputama na pakiranju. U kuhani puding umiješajte maslac pa premažite tijesto i ostavite da se dobro ohladi.
  5. U lončiću otopite maslac za karameliziranje, uspite šećer i polako ga rastapajte uz miješanje. Kada dobije zlatnu boju, umiješajte orahe i kratko popržite sa šećerom.
  6. Rasporedite ih po kremi i po želji pospite šećerom u prahu.

Za karameliziranje šećera uzmite posudu sa svjetlijim dnom – tako ćete bolje vidjeti kada se boja šećera pretvori u lijepu zlatnožutu boju.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte