priprema

  1. Prosijte  brašno. Razmrvite kvasac i prelijte ga sa 125 ml toplog mlijeka. Dodajte 4 žlice brašna i malo šećera te promiješajte.
  2. U preostalo brašno dodajte 2 žlice šećera i prstohvat soli. U sredini brašna napravite udubinu te u njoj razmutite jaje.
  3. Dodajte maslac u listićima i otopinu kvasca u mlijeku te umijesite glatko tijesto. Pokrijte ga i ostavite 60 minuta da odstoji.
  4. Tijesto ponovo promijesite i razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini u oblik kruga debljine 1 cm.
  5. Položite ga u namašćen okrugli lim za pečenje i uzdignite dio tijesta uz rub lima kako biste dobili željeni obrub. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  6. Po tijestu raspodijelite trešnje bez koštica. Pomiješajte 4 jaja, srž mahune vanilije, prstohvat cimeta,  slatko vrhnje i šećer u prahu.
  7. Smjesom prelijte višnje. Kolač pecite 35-40 minuta. Prije posluživanja pospite kolač šećerom u prahu. Po želji, ukrasite listićima badema.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte