priprema

  1. Umijesite tijesto od maslaca i brašna s malo mlijeka kako biste dobili mekano tijesto.
  2. Podijelite tijesto na dva dijela pa ih valjkom razvucite na debljinu tupe strane noža.
  3. Prvi list stavite na namašćeni lim, poklopite drugim pa spojite rubove. Ostavite mali otvor na jednom dijelu tijesta (može i na nekom od krajeva), kroz koji ćete poslije staviti nadjev.
  4. Za nadjev skuhajte mlijeko s vanilijom i ostavite da se dobro ohladi. Jaja dobro izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte u ohlađeno mlijeko. Dobro izmiješajte.
  5. Kroz otvor stavite nadjev pa prstima zatvorite i taj otvor. Pitu pecite na 20-25 minuta na 200 stupnjeva, dok korica ne potamni.
  6. Ova pita poslužuje se dobro ohlađena.

Treba dobro pritisnuti sve rubove pite kako nadjev, koji je iznimno kremast, ne bi iscurio.

 

 

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte