priprema

  1. Operite grožđice u vrućoj vodi i ostavite ih u cjedilu da se ocijede. Odvojite bjelanca od žumanaca.
  2. Bjelanca stavite na stranu, a žumanca razmutite sa sirom, vanilin šećerom i  prah šećerom u prahu. Puding pomiješajte s mlijekom.
  3. U kremu od sira umiješajte puding i sok od limuna. Baguette narežite na kriške, a jaja razmutite u mlijeku.
  4. Veliku posudu za pečenje premažite maslacem pa u nju slažite kriške baguettea umočene u smjesu od mlijeka i jaja.
  5. Na sloj peciva rasporedite kremu od sira, a na to poslažite ploške jabuke. Nakapajte otopljenim maslacem i pecite u pećnici na 180 °C oko 50 minuta, prekriveno aluminijskom folijom.
  6. Stucite čvrsti snijeg od bjelanaca pa postupno umiješajte u njega šećer u prahu. Na kraju dodajte ocat.
  7. Pitu od baguettea izvadite iz pećnice, rasporedite po njoj čvrsti snijeg, vratite opet u pećnicu i kratko pecite dok ne dobije zlatnu boju. Odmah poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte