priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 140 stupnjeva. Bjelanca stucite u čvrst snijeg i pritom dodajte šećer i ocat. Od toga istisnite dva kruga (promjera 22 cm) na papir za pečenje.
  2. Od preostale smjese napravite puslice. Puslice pecite oko 20 minuta, a biskvite oko 45 minuta. Ostavite da se ohladi.
  3. Čokoladu namažite na jedan biskvit pa ostavite da se osuši. Želatinu omekšajte. Jagode prerežite.
  4. Zatim od 100 g jagoda, šećera u prahu i soka od limuna napravite pire.
  5. Želatinu zgnječite, rastopite, pomiješajte s 3 žlice pirea te pomiješajte s preostalim pireom i sirom. Vrhnje i vanilin šećer stucite u čvrst šlag pa umiješajte.
  6. Pola jagoda i 2/3 kreme stavite na biskvit premazan čokoladom, na to stavite drugi biskvit, a zatim i preostale sastojke.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte