priprema

  1. U lonac stavite 2 litre vode, šećer, limunsku travu i mahunu vanilije pa sve zajedno polako zagrijavajte dok se šećer ne otopi.
  2. Nakon toga zakuhajte sastojke pa ih kuhajte 10-15 minuta. U tako pripremljenu smjesu stavite nektarine.
  3. Iz papira za pečenje izrežite krug čiji će promjer odgovarati onom lonca pa ga stavite u lonac na vodu. Na taj će način nektarine ostati uronjene i ravnomjerno se skuhati.
  4. Kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta, dok nektarine ne omekšaju. Izvadite nektarine iz lonca, a sirup od kuhanja sačuvajte.
  5. Nakon što se sirup ohladi, ogulite nektarine, raspodijelite ih u zdjelice, prelijte sirupom i poslužite s omiljenim sladoledom ili gustim jogurtom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte