PRIPREMA

  1. U većoj zdjeli kvasac pomiješajte s mlijekom i šećerom. Ostavite da odstoji 10-ak minuta, a kad se mješavina zapjeni, dodajte maslac, sol i žumanca. Promiješajte.
  2. Dodajte otprilike četvrtinu brašna i dobro promiješajte. Zatim umiješajte i ostatak brašna pa mijesite oko 5 minuta (tijesto možete i smiksati električnim mikserom s nastavkom za dizana tijesta).
  3. Tijesto podijelite na dva dijela, pokrijte ga i ostavite na toplome dok pripremate nadjev.
  4. Za nadjev u manji lonac stavite maslac, šećer i vanilin šećer te mlijeko. Zagrijavajte na laganoj vatri dok se maslac i šećer ne rastope.
  5. Maknite s vatre i umiješajte mljevene orahe. Ostavite da se ohladi.
  6. Tijesto razvaljajte pa svaki komad premažite polovinom nadjeva. Smotajte, stavite u namašćen kalup i ostavite da se diže 20-ak minuta.
  7. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Prije pečenja orahnjače premažite bjelancem pa pecite 35 do 40 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte