priprema

  1. Pjenasto umutite maslac s koricom od naranče, šećerom i jajem. Pomiješajte bademe s brašnom i praškom za pecivo te zamijesite tijesto.
  2. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite na hladnome 2 sata. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  3. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj radnoj plohi i njime obložite kalup za okruglu pitu ili burek (promjera 28 cm), a rub ravno odrežite.
  4. Od ostataka tijesta izrežite zvjezdice, stavite na drugi pripremljeni lim i pecite 5 -7 minuta. Nakon toga izvadite keksiće.
  5. Pripremljeno tijesto pokrijte papirom za pečenje. Na to stavite suhi grah da drži pa pecite 15 minuta. Uklonite grah i papir te pecite još 5 minuta.
  6. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Obje vrste čokolade grubo nasjeckajte, stavite s maslacem u metalnu posudu i rastopite na pari.
  7. Podlogu od tijesta premažite sa 3 velike žlice čokoladne mase. Stavite na hladno mjesto. Vrhnje istucite ne jako čvrsto. Jaja istucite pjenasto s medom.
  8. Čokoladnu masu i šlag umiješajte pomoću lopatice u smjesu od jaja i rasporedite mousse po tijestu. Ostavite da se hladi 2 sata. Prije posluživanja po želji ukrasite zvijezdicama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte