priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Umijesite 75 g šećera, jaje, maslac i brašno. Neka se hladi oko pola sata.
  2. Tijesto razvaljajte pa ga premjestite u namašćen okrugli kalup za pite (promjera 26 cm).
  3. Tijesto probodite vilicom više puta pa ga prekrijte papirom za pečenje na koji raspodijelite suhi grah.
  4. Pecite tijesto oko 30 minuta, uklonite papir s grahom i ohladite. Namočite želatinu. Pomiješajte koricu i sok limuna sa sirom i ostatkom šećera.
  5. Polovinu bosiljka nasjeckajte i umiješajte u smjesu. Ocijedite želatinu, otopite je i umiješajte u kremu. Ohladite. Istucite slatko vrhnje u šlag i umiješajte u kremu.
  6. Kremom premažite pečeno tijesto te ostavite da se hladi oko 1 sat. Jagode operite, očistite, narežite na četvrtine i položite na kolač.
  7. Po želji ih možete posuti šećerom u prahu i ukrasiti listićima bosiljka.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte