priprema

  1. Na radnoj površini pomiješajte brašno sa šećerom u prahu, dodajte maslac narezan na komadiće, jaje i limunovu koricu. Umijesite tijesto i stavite ga u hladnjak na pola sata.
  2. Zatim razvaljajte tijesto, položite ga u okrugli kalup za pite i uzdignite tijesto uz rub. Od mlijeka, šećera i praška za puding skuhajte puding uz stalno miješanje.
  3. Ohladite ga pa njime premažite tijesto. Operite šljive, prepolovite ih, uklonite koštice.
  4. Za drobljenac koji ćete staviti na vrh kolača pomiješajte brašno s praškom za pecivo, a zatim dodajte maslac, šećer i jaje.
  5. Dobro promiješajte sastojke i razmrvite smjesu prstima.Na puding poslažite šljive, na koje rasporedite razmrvljeno tijesto (crumble). Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte