priprema

  1. Za tijesto zakuhajte u loncu 250 ml vode, pa dodajte sol, maslac i vanilin šećer te ih miješajući otopite.
  2. Zatim odjednom uspite sve brašno i dalje miješajte dok se tijesto
    ne oblikuje u kompaktnu kuglu, a na dnu lonca se uhvati bijeli sloj.
  3. Tijesto premjestite u zdjelu i ostavite ga da se malo ohladi. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  4. U međuvremenu u tijesto umiksajte jedno po jedno jaje, premjestite ga u slastičarsku vrećicu s velikim zvjezdastim nastavkom te naštrcajte na lim obložen papirom za pečenje velike ružice veličine loptice za golf.
  5. Princes krafne pecite oko 25 min. Kad budu gotove, izvadite ih i još vruće prerežite nazubljenim nožićem. Ostavite ih da se ohlade na rešetki za kolače.
  6. Dok se princes krafne hlade, operite i očistite jagode, pa polovicu usitnite u mikseru.
  7. Ostatak jagoda narežite na tanke ploškice te ih poslažite na donji dio princes krafni i zasladite drugim vanilin šećerom.
  8. Napravite šlag od slatkog vrhnja pa u nj umiješajte izmiksane jagode. Slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim otvorom napunite pjenom i njome nadjenite krafne.
  9. Gore stavite poklopčiće, pospite ih šećerom u prahu i poslužite. Po želji, dodatno ukrasite rastopljenom čokoladom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte