priprema

  1. Ulijte vodu u lonac, posolite, dodajte usitnjeni maslac te zakuhajte. Kad se maslac rastopi, maknite sa štednjaka, odmah dodajte brašno te vratite na štednjak.
  2. Na laganoj vatri miješajte 2-3 minute, dok ne nastane okruglica. Stavite tijesto u zdjelu te ostavite da se malo ohladi. Dok je još toplo, dodajte razmućena jaja.
  3. Potom žlicom napravite krugove tijesta na limu obloženom papirom za pečenje.
  4. Zagrijte pećnicu na 220 °C te pecite oko 5 minuta, smanjite temperaturu na 170 °C te pecite još oko 15 minuta.
  5. Za kremu najprije u tavi pomiješajte šećer s vodom. Popržite ga na laganoj vatri dok se ne rastopi (nemojte miješati).
  6. Kad tekući šećer dobije smeđu boju, maknite tavu sa štednjaka te umiješajte vrhnje i ekstrakt vanilije. Ostavite da se ohladi.
  7. Pjenasto pomiješajte maslac i šećer. U kremu umiješajte šećer u prahu i karamel. Potom stavite kremu na 30 minuta u hladnjak.
  8. Pečeno tijesto prerežite te nadjenite kremom. Prelijte rastopljenom čokoladom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte