priprema

  1. Za tijesto u posudi zakuhajte 250 ml vode, sol i maslac.
  2. Brašno odjednom uspite te kuhačom miješajte toliko dugo dok se tijesto ne počne formirati u kuglu i na dnu posude se ne primi bijela korica.
  3. Posudu maknite s vatre. Tijesto prebacite u drugu posudu i odmah umiješajte jedno jaje. Preostala jaja jedno po jedno umiješajte u tijesto.
  4. Dva lima obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Tijesto stavite u slastičarsku štrcaljku sa srednjim otvorom.
  5. Istisnite na lim loptice veličine oraha, malo udaljene jedne od drugih.
  6. Pecite oko 25 minuta pa izvadite iz pećnice i još tople vodoravno prerežite škarama i ohladite.
  7. Čokoladu natrgajte ili narežite na manje komade pa je otopite na vodenoj kupelji. Malo ohladite.
  8. Vrhnje istucite, polovicu čokolade lagano ulijte u šlag i dalje tucite dok ne dobijete homogenu kremu. Čokoladnu kremu stavite u slastičarsku štrcaljku i punite tijesto.
  9. Profiterole slažite na tanjur poput piramide te ih zatim prelijte preostalom čokoladom. Ostavite da se čokolada osuši.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte