priprema

  1. Slanutak namočite preko noći te kuhajte dok ne omekša. Ocijedite višak vode pa sameljite u brašno. Za mljevenje možete koristiti blender.
  2. U smjesu slanutka dodajte mlijeko te ponovo blendajte. Jaja dobro istucite sa vanilin šećerom i agavom. Dodajte smjesu od slanutka, miksajte kako bi spojili sastojke.
  3. Kokosovo ulje otopite na laganoj vatri. Dodajte ga smjesi i promiješajte. Na kraju umiješajte brašna i sodu. Miksajte posljednji put.
  4. Smjesu izlijte u kalup za pečenje obloženim masnim papirom. Smjesa je dovoljna za jedan manji kalup, tipa 20×20 cm.
  5. Džem od višnje otopite sa malo vode na laganoj vatri kako bi postao tečniji. Ukoliko ne želite koristiti džem, upotrijebite voće po želji kao nadjev.
  6. Kolač polijte džemom prije pečenja ili ga prelijte preko kolača nakon pečenja.
  7. Pecite na 180 stupnjeva dok kolač ne poprimi zlatno smeđu boju i lagano se digne.
  8. Smjesa ne smije biti ljepljiva iznutra. Pazite da se kolač ne prepeče kako ne bi bio suh.
  9. Ostavite kolač da se ohladi u kalupu barem 5 minuta prije nego što ih izvadite.

Autor recepta:
MakeitHealthy

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte