priprema

  1. Bjelanca stucite u snijeg zajedno s 1 žličicom soka od naranče. Umiješajte 50 g šećera, vanilin šećer, narančinu koricu i preostali sok.
  2. Od glazure odvojite 5 žlica i stavite na hladno. U preostalu smjesu bjelanaca umiješajte 250 g orašastog voća i cimet.
  3. U drugoj posudi pomiješajte preostali dio orašastog voća sa 100 g šećera u prahu pa s polovicom te smjese pospite radnu površinu.
  4. Na nju stavite tijesto te ga pažljivo razvaljajte na debljinu od 6 do 7 mm. Tijesto pospite smjesom šećera i oraha te ga narežite na trake (debljine 1 x 4 cm).
  5. Prutiće pažljivo premjestite na lim obložen papirom za pečenje i stavite ih 10 minuta na hladno mjesto da odstoje. Zagrijte pećnicu na 140 °C.
  6. Ohlađene prutiće premažite preostalom glazurom sa svih strana i pecite u pećnici oko 25 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte