priprema

  1. Zakuhajte 500 ml vode u posudi s debelim dnom. Posolite i dodajte rižu. Poklopite i kuhajte rižu na vrlo laganoj vatri dok gotovo ne omekša.
  2. U rižu dodajte mlijeko, a zatim i maslac. Stalno miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Maknite s vatre, zasladite polovinom šećera i ostavite da se malo ohladi.
  3. Namastite vatrostalnu posudu. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Prerežite mahunu vanilije po dužini, sastužite sjemenke pa ih dodajte u rižu.
  4. Razdvojite žumanca od bjelanaca. Bjelanca istucite u čvrsti snijeg pa postupno dodajte preostali šećer. Dobro izmiksajte. U rižu dodajte tučena žumanca.
  5. Zatim nježno umiješajte i snijeg od bjelanaca.Polovicu smjese stavite u vatrostalnu posudu. Pokrijte je marelicama, a zatim drugom polovicom smjese.
  6. Pecite puding 30 minuta u pećnici. Prije posluživanja pospite ga šećerom u prahu ili prelijte sirupom od kompota.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte