priprema

  1. Ulijte 1 litru vode u lonac, dodajte limunov sok i šećer. Ogulite jabuke i izrežite im jezgre. Stavite ih odmah u vodu sa sokom pa krčkajte 5 minuta.
  2. Izvadite ih iz lonca, posušite i pustite da se ohlade. Pomiješajte džem sa sjeckanim orasima i napunite ovom smjesom jabuke.
  3. Umutite dobro žumanca sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Umutite bjelanca s prstohvatom soli.
  4. Dodajte pažljivo stučena bjelanca u smjesu žumanaca i naizmjenično dodavajte prosijano brašno s naribanom koricom limuna.
  5. Ulijte tijesto u lim koji ste prethodno namastili i pobrašnili. Izravnajte tijesto u glatku površinu i utisnite punjene jabuke u njega. Stavite u toplu pećnicu i pecite na 160° C oko 60 minuta.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte