priprema

  1. Zamijesite glatko tijesto od brašna, narezanog i omekšalog maslaca, šećera, oraha, žumanjaka i kakaa. Zamotajte tijesto u foliju i stavite ga u hladnjak na 1 sat.
  2. Zatim podijelite tijesto na male loptice, svaku utisnite u kalupe oblikovane kao polutke oraha. Ne stavljajte puno tijesta kako bi mogao stati i nadjev.
  3. Stavite kalupe s tijestom peći 15 do 20 minuta na temperaturi 170 °C.
  4. Pomiješajte mikserom šećer i puding od vanilije i umiješajte u njega prethodno izmiksani maslac i rum. Punite polutke tijesta kremom i spajajte ih.
  5. Umočite oraščiće jednom polovinom u otopljenu čokoladu i ostavite na rešetki da se višak preljeva ocijedi i glazura stisne.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte